AK Parti-CHP koalisyonu: Şüyuu vukuundan faydalı

CHP koalisyon olasılıklarında şart koşacağı maddeleri sıraladı. CHP, AK Parti ile koalisyon yapabilmek için şunları istiyor: 1) Dönüşümlü başbakanlık sistemi. İki yıl...

CHP koalisyon olasılıklarında şart koşacağı maddeleri sıraladı. CHP, AK Parti ile koalisyon yapabilmek için şunları istiyor: 1) Dönüşümlü başbakanlık sistemi. İki yıl Kılıçdaroğlu Başbakan olacak. 2) Meclis Başkanlığı CHP’ye bırakılacak. 3) Koalisyonda “büyük, küçük ortak” olmayacak, bakanlık sayıları “eşit” dağıtılacak. 4) Adalet, İçişleri, Milli Eğitim bakanlıklarının CHP’ye bırakılması restorasyon için olmazsa olmaz şart. 5) Yürütmenin yasamaya müdahalesine son verilecek. 6) 17-25 Aralık’la ilgili dosyalar Meclis’e taşınacak. 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulacak. 7) Yolsuzluklarla ilgili adımlar Meclis’in denetim yetkisi kapsamında olacak. 8) Emekliye 2 maaş ikramiye, hükümet kurulduktan sonraki ilk dini bayramda verilecek. 9) Asgari ücretin 1500 TL yapılması ve çiftçiye mazotun 1.5 TL olması 1 yıl içinde hayata geçirilecek.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba bu şartları hafif bulmuş. “Bakın çok net söylüyorum. Ben Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan olmadığı her formüle kapalıyım” diye twit attı.

Magna Carta görünümlü listenin CHP-MHP-HDP seçeneği için hazırlanan versiyonu ise çok daha yumuşak. O seçenekte zaten Kılıçdaroğlu başbakan oluyor, belli ki bu da yetiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 288 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar