Heyecansızlık ve ilgisizlik oy davranışına dönüşecek mi?

Herkes yazıyor, söylüyor. AK Parti'nin kampanyasında mitinglerinden seçim afişlerine, seçim için giydirilip süslenen araçlara vatandaşın ilgisinden görüşü sorulan kişilerin cevap verme şekillerine...

Herkes yazıyor, söylüyor. AK Parti'nin kampanyasında mitinglerinden seçim afişlerine, seçim için giydirilip süslenen araçlara vatandaşın ilgisinden görüşü sorulan kişilerin cevap verme şekillerine varana dek gözlemlenen bir heyecansızlık var. Muhtemel sebepler şunlar:

- İnsanların seçim yorgunu olması, son yıllarda her biri "Türkiye'nin beka meselesi" olarak lanse edilmiş pek çok seçimin yapılması.

- Mitinglerin çoğunun ramazan ayına denk gelmesi.

- İnce, Akşener ve Karamollaoğlu gibi nispeten yeni aktörlerin performanslarının doğal olarak daha fazla merak edilmesi.

- Seçimlerin öne alınma nedeni olarak “ekonomi” başlığının öne çıkması.

- Uzun süredir iktidarda olan AK Parti’nin vaatlerinin kaçınılmaz olarak “16 yıldır niye yapmadın?”sorusuna maruz kalması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 284 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.128 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar