2015’in öne çıkanları: PKK, IŞİD ve Rusya

Her yeni yılın gelişi, biten yılın önemli olaylarının hatırlanması için vesile olur. Âdettendir, biz de yapalım, ve 2015’in Türkiye’de olan ya da Türkiye’yi etkileyen olaylarına göz...

Her yeni yılın gelişi, biten yılın önemli olaylarının hatırlanması için vesile olur. Âdettendir, biz de yapalım, ve 2015’in Türkiye’de olan ya da Türkiye’yi etkileyen olaylarına göz atalım.

7 Ocak: Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hedbo adlı dergiye düzenlenen saldırı. Dergi Peygamber’imizle, Müslümanlarla ve diğer azınlıklarla ilgili hakaretamiz karikatürleriyle meşhurdu. Saldırı büyük bir gösteriyle protesto edildi.

31 Mart: DHKP-C’li militanlar, Berkin Elvan’ın intikamını almak için Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı adliyedeki odasında öldürdüler. Kimi medya mensuplarının sosyal medyadaki hesaplarından teröristleri aklayıcı yorumlar yapması, bazı hesapların teröristlere “Sizi seviyoruz” diye tweet atmaları, söz konusu cinayet kadar şoke ediciydi.

5 Haziran: HDP’nin Diyarbakır mitinginde patlama oldu, 2 kişi hayatını kaybetti. Hükümete yakın gazetelerin söz konusu elim olayı manşetten görmemeleri ve önemsiz bir haber gibi aktarmaları, HDP’ye yakın AK Partili Kürtlerde bile derin bir üzüntüye neden oldu.

7 Haziran: 25. dönem milletvekili genel seçimleri yapıldı. AK Parti sadece 258 milletvekili alarak tek başına iktidar olma pozisyonunu geçici olarak yitirdi.

11 Temmuz: KCK, “askeri baraj” yapımı gerekçesiyle ateşkesi bozdu. Baraj baraj olalı ilk kez “askeri olmak” diye bir yafta gördü.

15 Temmuz: Bese Hozat, “Yeni süreç, devrimci halk savaşı sürecidir” diyerek ateşkesi bitirdiklerini ilan etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 289 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.132 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 573 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar