15 Temmuz: İşgal güçlerini davet darbesi

Türkiye daha önce de pek çok darbe gördü ama hiçbirinde Meclis bombalanmadı ve tanklardan çıkan askerler ilk elden insanlara ateş etmedi. Protestocuların biber gazı vs. gibi caydırıcı ve...

Türkiye daha önce de pek çok darbe gördü ama hiçbirinde Meclis bombalanmadı ve tanklardan çıkan askerler ilk elden insanlara ateş etmedi. Protestocuların biber gazı vs. gibi caydırıcı ve uzaklaştırıcı önlemler alınmadan ilk önlem olarak ateşli silahlarla durdurulmaya çalışılması, dünyada da eşi benzeri zor görülecek hadiselerden.

TSK’nın geçmiş darbelerindeki dürtü, ülkeyi teslim alıp yönetmekti. Ama 15 Temmuz darbesindeki detaylar amaçlananın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ortadan kaldırmak, kaos yaratmak, TSK’yı yönetimi devralmaya zorlamak yahut ülkeyi BM müdahalesine açık hale getirmek, NATO’yu işe el koymaya icbar etmek olduğunu düşündürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele yönelik baskının detayları, bir suikast saldırısı planlandığının işareti. Başarılı olunamayınca saldırının arkasındaki asıl dürtü ortaya çıkmış: Türkiye nefreti.

Bu dürtü sadece AK Parti’yi değil, sadece Erdoğan’ı değil, ülkenin bütün renklerini, eğilimlerini, partilerini, vatandaşlarını yok edilmesi mühim olmayan faktörler olarak kabul etmek şeklinde özetlenebilir. Sadece AK Parti’nin değil, bütün milletin iradesinin tecessüm ettiği Meclis’i 11 kez bombalamak başka bir saikle anlaşılamaz. Tam da bu nedenle demokrasi nöbetinin sürdüğü meydanlarda sadece Türk bayrakları olmalıdır. Tam da bu nedenle demokrasi nöbeti bütün partilere mensup, her görüşten insanla dirsek teması ve dayanışma gerçekleştirilerek tutulmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 287 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 322 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.130 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 571 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar