Vergileri artırmak artık çözüm olmuyor

Türk vergi sistemi, adaletsiz dolaylı vergiler üzerine kurulmuştur. Bütçe, her yıl tüketicilerin ödediği vergilerle finanse edilmektedir...

Tüketici üzerine o kadar ölçüsüz dolaylı vergiler yüklenmektedir ki; bu alanda dünya rekoru kırdığımız sektörler de söz konusudur.

Örneğin; bir paket sigara içindeki mevcut 20 dal sigara için, ödediğiniz bedelin 18 dal sigaraya isabet eden tutarı vergidir. Yine, 4 kadeh rakı içtiğinizde ödediğiniz bedelin 3 kadehe isabet eden tutarı ÖTV ve KDV’dir. Birada alkol oranı yüzde 5, vergi oranı ise yüzde 65’dir. Ayrıca, otomobil satın alırken ve benzin alırken ödediğimiz ÖTV tutarlarında da rekorlar hep Türk tüketicisindedir.

BİLİMSEL GERÇEKLERİ GÖRMEZDEN GELMEK!

Şu soru aklımıza gelmiş olmalı; Vergilemede bir sınır yok mu?

Vergileme kapasitesi çoktan aşılmış olmasına rağmen; gelire ihtiyaç olduğunda hemen ÖTV’ye zam aklına gelen, bir mali idaremiz var çok şükür!

İbn-i Haldun, Batı’da en çok saygı gören İslam bilginlerinden biridir. İslam eğitiminin yanı sıra matematik, mantık ve felsefe eğitimi de almıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar