Temmuzda gökten dolar mı yağacak?

Ülkemizde, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunun en geç 18 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Mevcut Cumhurbaşkanı’nın tekrar aday olup olamayacağı, Meclis’in...

Ülkemizde, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunun en geç 18 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Mevcut Cumhurbaşkanı’nın tekrar aday olup olamayacağı, Meclis’in seçimleri yenileme kararı alıp, seçimleri öne alıp alamayacağı tartışmalarının uzağında kalmak istiyorum.

Geçen haftalarda köşemde, “Seçimler her yıl yapılsın” başlıklı yazımı da okumuştunuz. Seçimler yaklaşınca, iktidarı elinde bulunduranlar; kaynağın nereden bulunacağı gibi konuları hiç düşünmeden, sadece iktidarlarının devamı için çoğunlukla sizlerin vergilerini, bazen işverenlerin cebini ve bazen de işçiler için oluşturulmuş işsizlik fonunu kullanarak seçmenleri etkilemeye çalışıyorlar. Bu yıl yapılacak seçimler öncesi yapılan düzenlemeler; “Patron çıldırdı”, “Kapatıyoruz”, “İş değişikliği nedeniyle zararına satış” tarzı kampanyaları hatırlatıyor.

Bugün sizlere, çalışanlara ısınma desteği gibi, 30 Haziran 2023’e kadar sınırlanan işverenlere asgari ücret desteği uygulamasının ana hatlarını açıklamaya çalışacağım.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ HAZİRAN SONUNA KADAR!

“7431 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar