Otellere dövizle fiyat verme cezası!

Bilindiği üzere, 85 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ve sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı Tebliğ ile 32 sayılı Karar’da değişiklikler yapılarak, ülkede dövizli işlemler sınırlandırılmaya çalışıldı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu tebliğ değişiklikleri ile ilgili olarak; sıkça sorulan sorulara verilen cevapları web sitesinde uygulayıcıların dikkatine sunmuştur. Bu sitede yer alan turizm sektörüne ilişkin açıklamalar aşağıdaki gibidir.
“Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli konaklama tesislerinin hamam, havuz, spa, kuaför, market gibi ticari alanlarının işletilmesi amacıyla kiralanmasına ilişkin sözleşmelerde kira bedelinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılmasının mümkün olduğu değerlendirilmekle beraber; otel odalarının konaklama amacıyla Türkiye’de yerleşik kişilere döviz cinsinden veya dövize endeksli kiralanması mümkün bulunmamaktadır.”

MALİYE TÜRK VATANDAŞINA DÖVİZLİ FİYAT VERENE CEZA KESİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otellerden fiyat alan bir çok Türk vatandaşına dövizli fiyat verilmesi üzerine yapılan şikayetleri değerlendirmiş ve otellere ceza kesmiş ve kesmeye devam etmektedir.
Ben bu ceza kesme işleminin, Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından turizm sektörünün işleyişi ve turizmle ilgili özel mevzuatları tam olarak incelemeden, alelacele verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar