Krizi yönetemezseniz o sizi yönetir

Türkiye maalesef hastalığını kabul etmeyen hasta pozisyonunda. Ekonomi iyi olduğu halde dış güçlerin dolar kurunu yükselttiği gibi akıllara ziyan bir anlayış hâkim. Oysaki ekonomimiz kötü olduğu...

Türkiye maalesef hastalığını kabul etmeyen hasta pozisyonunda. Ekonomi iyi olduğu halde dış güçlerin dolar kurunu yükselttiği gibi akıllara ziyan bir anlayış hâkim. Oysaki ekonomimiz kötü olduğu için kurlar yükseliyor.

Türkiye, cuma günü döviz kurlarının bir günde yüzde 20’nin üzerinde arttığı bir gün yaşadı. Vatandaşlar olarak bizler, saniye saniye döviz kurlarını izledik. Bir ara 6.80  liraya çıkan dolar 6.43’lere geriledi. Özellikle son 3 ayda, dolar kurunun 4.28 liradan,  dün itibarıyla  6.43 liraya geldiği dönemde ülkemizde ekonomi yönetimi var mı, Merkez Bankası var mı, bu ülkeyi kim yönetiyor gibi deli sorular zihnimizi kurcaladı.

Türkiye maalesef hastalığını kabul etmeyen hasta pozisyonunda. Ekonomi iyi olduğu halde dış güçlerin dolar kurunu yükselttiği gibi akıllara ziyan bir anlayış hâkim. Oysaki ekonomimiz kötü olduğu için kurlar yükseliyor ve tüm tablo olumsuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 315 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 293 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 131 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 92 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar