İstanbul, Dubai’ye rakip olabilir

Ataşehir’de inşa edilen ve eylül ayında açılması planlanan İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili kanun teklifi, 1 Haziran 2022 tarihinde TBMM Başkanlığı’na sunuldu.Kanunun amacı; Türkiye...

Ataşehir’de inşa edilen ve eylül ayında açılması planlanan İstanbul Finans Merkezi (İFM) ile ilgili kanun teklifi, 1 Haziran 2022 tarihinde TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Kanunun amacı; Türkiye Cumhuriyeti’nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmak, finansal piyasalar ile ürün ve hizmetlerin gelişmesine ve derinleşmesine katkıda bulunmak, uluslararası finans ve sermaye piyasalarına entegrasyonu güçlendirmek ve bu sayede İstanbul Finans Merkezi’nin önde gelen küresel finans merkezlerinden biri olmasını sağlamak olarak belirlenmiş.

Kanun teklifinde öngörülen indirim, istisna ve diğer vergi avantajlarından faydalanmak için; katılımcı belgesi alarak ofis alanında yer alma ve finansal hizmet ihracatı gerçekleştirme şartlarını yerine getirmiş olmak gerekiyor.

İFM’de gerçekleştirilecek olan finansal faaliyetler; bankacılık, sermaye piyasaları, sigortacılık, finansal kiralama, faktoring ve benzeri piyasalar altında yer alan menkul kıymetler, türev araçlar, ödeme sistemleri, elektronik para ve benzeri faaliyet, hizmet ve işlemlerdir.

FİNANSAL HİZMET İHRACATININ ARTIRILMASI İÇİN TANINAN AYRICALIKLAR NELERDİR?

İstanbul Finans...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 315 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 293 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 132 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 92 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar