Hilenin önlenmesi ve tespitinde zaafiyet var!

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, bağımsız denetimde gerekli kalite ve güveni sağlamak amacıyla, bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçiler nezdinde 2016 yılında...

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, bağımsız denetimde gerekli kalite ve güveni sağlamak amacıyla, bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçiler nezdinde 2016 yılında yaptığı incelemeleri tamamlamış ve 2016 yılı Yıllık İnceleme Raporu'nu www.kgk.gov.tr internet adresinde açıklamıştır.
Yapılan incelemelerde en sık karşılaşılan, ilk 3 eleştirilen bulgu konusu şöyledir:
İç kontrol sisteminin anlaşılmasına,
Hile kaynaklı önemli yanlışlık risklerinin belirlenmesine ve değerlendirilmesine, Kalite kontrol sistemine yönelik, raporlarda eksiklikler tespit edilmiştir. Bağımsız denetimin sonucunu ve kalitesini etkileyen bulgular için, bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçilere bulguların mahiyetine bağlı olarak; uyarı, idari para cezası ve faaliyet izninin askıya alınması şeklinde idari yaptırımlar uygulanmıştır.
Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu‘nun incelemelerinde tespit ettiği, hile kaynaklı yanlışlıkların finansal tablolarda önemli yanlışlıklara sebep olması hususu çok önemli bir konudur. Aşağıda Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu‘nun faaliyet raporunda yer verdiği bu hususu; özetleyerek siz değerli okurlarımın bilgisine sunuyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar