Hiçbir başarı cezasız kalmaz!

Pandemi süreci hem dünyada hem de Türkiye’de e-ticaretin müthiş şahlanışına neden oldu. Pandemi sürecinde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle iş yapamayan işletmeler e-ticarete yöneldi. E-ticaret...

Pandemi süreci hem dünyada hem de Türkiye’de e-ticaretin müthiş şahlanışına neden oldu. Pandemi sürecinde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle iş yapamayan işletmeler e-ticarete yöneldi. E-ticaret sektörünün önemli aktörleri de KOBİ destek paketleriyle işletmelerin dijitale geçişlerine yardımcı oldular. Tedarikçilerine destek olup, yatırım yaptılar.

Bugün, Türkiye’de sektörün en büyük aktörü tartışmasız Trendyol. Diğer önemli aktörlerden Hepsiburada’nın dünya teknoloji borsası NASDAQ’da 4 milyar dolarlık değer ile halka açıldığını da belirtelim.

ŞİRKET DEĞERİ 16.5 MİLYAR DOLAR

Trendyol, ağustos ayında aldığı 1.5 milyar dolar yatırım ve ulaştığı 16.5 milyar dolar değerleme ile Decacorn (değeri 10 milyar doları aşan şirketler için kullanılır) unvanını alan ilk Türk teknoloji şirketi oldu. 30 milyonu aşan müşteri ve 200 binden fazla satıcı ile kendisi lig atladı, Türkiye’ye de lig atlattı. Trendyol’un aldığı 1.5 milyar dolar yatırımın tamamının Türkiye’ye gelmesi, ülkemizin doğrudan yabancı sermaye karnesini de bir nebze düzeltti.

Kurucu Türk ortaklar ve stratejik yatırımcı Alibaba’nın yanına, 4 kıtadan yatırım fonları eklendi.

Bugüne...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar