Gider ve amortisman kısıtlaması gelmeden otomobil alın!

Kamuoyunda büyük gürültü kopartan vergi teklifi 21 Kasım 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.

Kanun, Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanacak. Getirilen düzenlemeler yasada belirlenmiş yürürlük tarihlerinde uygulanmaya başlayacak.

GİDER VE AMORTİSMANLARIN TAMAMI GİDER YAZILAMAYACAK

Kanun teklifinin gerekçesinde mevcut uygulamada işletme aktifinde kayıtlı olup kazancın elde edilmesinde kullanılan binek otomobillerinin amortisman başta olmak üzere bütün giderleri (Motor Taşıtlar Vergisi hariç) kazancın tespitinde gider olarak kabul edilmektedir. Ancak, gelir veya Kurumlar Vergisi mükellefleri bu düzenlemeleri suiistimal etmekte ve şahsi ihtiyaçları için de binek otomobillerini kullanmaktadırlar. Bu suiistimalleri cezalandırmak için binek otomobillerine ait giderlerin ve amortismanların sınırlanması yoluna gidildiği ifade edilmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar