Gıda bankacılığı ve kent lokantaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşımı için hizmete sokacağı kent lokantalarının ilkini 17 Haziran’da Çapa’da açtı....

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul halkının ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşımı için hizmete sokacağı kent lokantalarının ilkini 17 Haziran’da Çapa’da açtı. Kent lokantalarının kısa sürede İstanbul’un birçok semtinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Artık daha fazla insanın açlık sınırının altında yaşadığı ülkemizde, kent lokantaları gibi çözümler yerine, artık unutulmaya başlanan “Gıda bankacılığı”nı sizlere hatırlatmak istiyorum.

GIDA BANKACILIĞINDA 19 YILI GERİDE BIRAKIYORUZ

Gıda bankacılığı, 1967’de ABD’de bir emeklinin çöpe atılan ve bağışlanan diğer gıda maddelerini toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere bir depo kurmasıyla başlamış, zamanla gelişmiş ve yaygınlaşmıştır. Gıda bankacılığı, 1980’lerden itibaren Avrupa’da da uygulanmaya başlanan bir sosyal politika aracıdır.

Gıda bankacılığı, bağışlanan veya üretim fazlası, sağlığa uygun her türlü gıdayı tedarik eden, uygun şartlarda depolayan ve bu ürünleri doğrudan veya değişik yardım kuruluşları vasıtasıyla fakirlere ve doğal afetlerden etkilenenlere ulaştıran ve kâr amacı gütmeyen dernek ve vakıfların oluşturduğu organizasyonları ifade ediyor.

Sistem...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar