EMPAS!

Füzeleri ateşleme emri sabah şafak sökerken verildi, Suriye’nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dara ve Süveyda kentlerindeki askeri noktalara bombalama başladı. Başladı ve “bu bir uyarıdır” diye...

Füzeleri ateşleme emri sabah şafak sökerken verildi, Suriye’nin başkenti Şam ile Hama, Humus, Dara ve Süveyda kentlerindeki askeri noktalara bombalama başladı. Başladı ve “bu bir uyarıdır” diye bitirildi.
“Bizi dinlemezsen”
“Yeniden vururuz”
Dediler.
Yine “kimyasal silah üretimi ve depoları var” iddiası ile ABD, İngiltere, Fransa bu kez Esad’ı hedefe koydu. Aynı yalan iddiayla Saddam’ın ülkesi Irak’a ölüm yağdırılmış ve yine benzer yalanla Kaddafi’nin ülkesi Libya, kan gölüne döndürülmüştü.
Öldüre!
Yaka!
Yıka!
Bombalaya!
İnsanlık savunucusu oluyorlar. ABD, Fransa ve İngiltere’nin emperyalist yüzü; “Esad, Doğu Guta’da kimyasal silah kullandı” iddiasının arkasına gizlendi.
Acı olan EMPAS!
EMPAS’a Türkiye düştü.
Türkiye adına resmi açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ile Türk Dışişleri Bakanlığı sitesi “Bu operasyonu (Suriye kentlerinin bombalanmasını) memnuniyetle karşılıyoruz. Operasyon tüm insanlığın vicdanına tercüman olmuştur” dedi. * * * Biliyorsunuz:
EMPAS, bir kağıt oyunu deyimidir. Hangi kağıdı atarsan at, karşı tarafın işine yarar. Daha yüksek bir kağıdı daha düşük kağıda yedirmeye mahkum olursun. EMPAS’a düşersin. ABD arkasına İngiltere, Fransa ve NATO’yu da alarak Suriye’nin başkenti Şam ve çevresindeki şehirleri bombalamaya başladığında; “Doğu Guta’da kimyasal silahı Esad kullandıysa da asıl suçlu ESAD’a güç ve destek veren Rusya ile İran’dır…” dedi. Yani Türkiye Cumhurbaşkanı 15 gün önce ellerini etten köfte yapar gibi avuçlarına alarak “dost ilan ettiği Rusya ile İran’ı kimyasal silah kullananlar” diye suçlu ilan etmiş oldu. Bu açıdan bakınca ABD aslında “Rusya ile İran’ı uyarmak için” Şam ve çevresindeki kentleri bombalıyor. Türkiye ise “bu bombalamadan memnuniyet duyduğunu” açıklıyor.
10 gün önce!
El ele tutuştuk.
Dostlu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar