Emlak Vergisi değeri 2 milyon, Değerli Konut Vergisi değeri 12 milyon!

Değerli Konut Vergisi’nin (DKV) uygulamaya başlaması, Anayasa’ya aykırılıklar ve itiraz süreçleri ile ilgili, pazartesi günkü yazımda siz değerli okuyucularımı bilgilendirmiştim.

Bugün ise sizlerden gelen sorular çerçevesinde, önemli bazı hususları açıklamak istiyorum.

MESKEN NİTELİKLİ TAŞINMAZIN KAPSAMI NEDİR?

DKV’ye konu olan mesken nitelikli taşınmazlar, tapuda nitelik kısmında; mesken, konut, dubleks mesken, dubleks konut, tripleks mesken, tripleks konut, bahçeli kargir ev vb. şekilde içinde ev, konut ve mesken ibareleri geçen taşınmazlardır. Tapuda mesken olup, fiilen işyeri olan taşınmazlar hakkında, işyeri olarak imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi alındı ise gerek değere yapılacak itirazlarda, gerekse olası davalarda, yapı kayıt belgesi kullanılarak taşınmazın mesken değil, işyeri olduğu ileri sürülebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar