Doktorların özel sözleşme ile çalışması ücretli olduklarını göstermez

Bugün sizlere, vergi müfettişleri tarafından doktorlar ile ilgili son iki yılda yapılan vergi incelemeleri sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarındaki yanlış yorumların 08.04.2022 tarihinde Meclis’te kabul edilen 7394...

Bugün sizlere, vergi müfettişleri tarafından doktorlar ile ilgili son iki yılda yapılan vergi incelemeleri sonucunda düzenlenen vergi inceleme raporlarındaki yanlış yorumların 08.04.2022 tarihinde Meclis’te kabul edilen 7394 sayılı Kanun (Henüz Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından Resmî Gazetede yayımlanmadı) ile nasıl çözüldüğünü anlatacağım.

DOKTOR ÜCRETLİ ÇALIŞIP AYNI ZAMANDA SERBEST MESLEK FAALİYETİ SÜRDÜREMEZ Mİ?

Doktorun iş sözleşmesi kapsamında bir işyerine bağlı olarak çalışması durumunda, elde ettiği gelir ücret olmakla birlikte; doktorun serbest meslek erbabı olarak mükellefiyet tesis ettirerek hem ücret hem de serbest meslek kazancı elde etmesinin önünde hiçbir mevzuat engeli yok.

Meclis’in konuya el atıp, yasal düzenleme yapmasına neden olan incelemelerde vergi müfettişlerinin bir tıp merkezinde sorumlu müdür ya da radyoloji uzmanı olarak iş akdi ile çalışan doktorların serbest meslek faaliyeti kapsamında verdikleri tıbbi danışmanlık nedeni ile düzenledikleri serbest meslek makbuzlarını kabul etmeyerek, doktorları bütün faaliyetleri ile ilgili olarak “ücretli” kabul etmelerinden kaynaklanmıştır.

Müfettişler vergi inceleme...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 315 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 293 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 131 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 92 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar