Doğmamış çocuğa don biçilmez…

Maliye Bakanlığı tarafından geçen yıl eylül ayında açıklanan ve özel sektörün büyük umutlarla yasalaşmasını beklediği “Devreden KDV sisteminde 33 yıl sonra yapılacak yeni...

Maliye Bakanlığı tarafından geçen yıl eylül ayında açıklanan ve özel sektörün büyük umutlarla yasalaşmasını beklediği “Devreden KDV sisteminde 33 yıl sonra yapılacak yeni düzenleme” rafa kaldırıldı. Öyle gözüküyor ki; özel sektör yaşadığı şok ile yatırım kararlarını yeniden düşünmek zorunda kalacak.

Türkiye’de 2017 yılı sonu itibarıyla 60 milyar lirasının belediye ve kamu sektörüne, 80 milyar lirasının da özel sektöre ait olmak üzere toplam devreden Katma Değer Vergisi tutarının 140 milyar TL olduğunun açıklanıp bu tutarın nakit olarak mükelleflere iade edilebileceğinin, hatta KDV Kanunu’nda değişiklik yapılmasını ilk gündem maddeleri olduğunun ifade edilmesine rağmen, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu tasarısındaki hüküm, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerde metinden çıkarıldı ve devreden KDV iadesi maalesef bir hayalden öteye gitmedi.

Gündemi epeyce meşgul eden, sonraki dönemlere devredilen KDV tutarlarının işletmelerin üzerinde büyük bir yük olduğu belirtilerek “KDV’nin iade edilemezliği kuralının kaldırılacağı” yönündeki tüm beklentiler boşa çıkmış oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar