Çekte asıl mağdur kim?

Köşemde, “Karşılıksız çekte hapis dalgası’’ ve “Tek karşılıksız çeke 3 yıl hapis” başlıklı iki yazı kaleme aldım...

Bu iki yazımda, ekonomik koşulların bozulması nedeniyle çeklerini ödeyemeyen ve ödenmeyen çek nedeniyle adli para cezasına çarptırılıp, adli para cezası ödenmediği için cezanın hapis cezasına dönüşmesi nedeniyle fiilen hapis yatacak 200 bin esnaftan bahsetmiştim.

Okurlarım haklı olarak karşılıksız çek olayının çeki düzenleyenden çok alanı mağdur ettiğine ilişkin oldukça fazla mail gönderdiler. Bu mailler gelmese de ben köşemde olayların etkilediği bütün tarafları dikkate alarak, zaten konuyu gündeme getirecektim.

Bugünkü yazımda kendilerini asıl mağdur olarak nitelendiren çek alacaklısı okuyucularımın görüşlerine yer verip, sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin görüşümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar