Borçlardan kurtulma çabası

SÖZCÜ Gazetesi yazarı, vergi uzmanı Dr. Nedim Türkmen, Galatasaray Sportif A.Ş’nin 2017 yılında ikinci kez sermaye artırımı kararı alması hususunun, şirketin “borca batıklıktan”...

SÖZCÜ Gazetesi yazarı, vergi uzmanı Dr. Nedim Türkmen, Galatasaray Sportif A.Ş’nin 2017 yılında ikinci kez sermaye artırımı kararı alması hususunun, şirketin “borca batıklıktan” kurtarılmasına yönelik bir hamle olarak değerlendirilmesi gerektiği görüşünde. Bir şirketin yapacağı sermaye artırımlarının sıklığına ilişkin herhangi bir yasal engel bulunmadığını belirten Dr. Türkmen, Galatasaray’ın peş peşe bedelli sermaye artırım kararının SPK tarafından da şirketin mali yapısını güçlendirme olarak değerlendirileceğini vurguladı.

Türkmen şöyle konuştu: “Galatasaray Sportif A.Ş. hem Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hem de UEFA’nın mali kriterleri nedeni ile sık sık sermaye artırımına başvuracak gibi görülüyor. Ayrıca kulübün 2 Aralık 2017’de Olağanüstü Genel Kurul’a gidip 75 milyon TL ilave kredi için, yetki almak istemesini de sermaye artırımlarının bile yetersiz kaldığı şeklinde yorumlayabiliriz.”

Galatasaray‘ın bugün itibarıyla 2 milyar 515 milyon TL borcu olduğunu hatırlatan Türkmen, “Euro’nun TL karşısında tarihi rekorları kırdığı bu dönemde; sözleşmeye dayalı borçları Euro olan Galatasaray’ın, işinin daha da zorlaşacağının altını çizelim. Euro’nun yükselişi sadece Galatasaray’ın değil diğer tüm Süper Lig ve PTT 1. Lig’deki takımlarının borç yükünün artmasına neden olacaktır. Bu kulüpler içinde şirketleşenler ile ilgili olarak teknik iflas riskinin arttığını şimdiden öngörebiliriz” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 318 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 298 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 94 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar