Bekledim de gelmedin...

Türk vatandaşlarının yurtiçi ve yurtdışında bulunan kayıt dışı varlıklarının tekrar Türk ekonomisine dönmesini sağlamak amacıyla; son on yılda 4. kez Varlık Barışı...

Türk vatandaşlarının yurtiçi ve yurtdışında bulunan kayıt dışı varlıklarının tekrar Türk ekonomisine dönmesini sağlamak amacıyla; son on yılda 4. kez Varlık Barışı düzenlemesi yapıldığını artık duymayan kalmadı.
En son mayıs ayında yapılan düzenlemeden önceki düzenleme, fiyasko ile sonuçlandığı için, böyle bir dönemde tekrar Varlık Barışı düzenlemesi yapanların bir bildiği vardır diye düşünmüştüm. Galiba bir bildikleri var. Anladığım kadarı ile Türk vatandaşlarının yurtiçinde ve yurtdışında nerede, ne kadar varlığı var, devletçe biliniyor. Bunu nereden biliyorum? Bundan bir buçuk yıl önce, hükümetin en tepesi ile ekonominin lokomotifi 5 Holding’in patronu bir yemekte buluştu. Yemeğin sonuna doğru, tatlı ve kahve bölümüne geçilmeden önce bir liste çıkartılarak; yemeğe katılanları hangi ülkelerde, hangi off-shore’larda ne kadar para ve varlıkları var önlerine konuldu ve bu varlıkların ülkeye getirilmesi istenildi. Sonra ne oldu? Bu iş adamları, varlıklarını ülkemize geri getirmek yerine, Türkiye’de mevcut olanları da hızlı bir şekilde yurtdışına çıkardılar. PARAYI BAŞKASININ GÖNDERMESİ BİLE SORUN DEĞİL… En son Varlık Barışı düzenlemesine yer verilen 7143 sayılı Kanun ile ilgili, 4 Seri No’lu Tebliğ yayımlandı.
Buna göre; yurtdışında bulunan varlıkların Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlarda açılacak hesaba transferi işlemlerinde; bildirimde bulunan hesap sahibi ile yurtdışından varlığı transfer edenin farklı kişiler olmasının, söz konusu hükümden faydalanılması açısından herhangi bir önemi yok.
Bilindiği üzere, şirketlerin kanuni temsilcileri, ortakları ya da şirket veya şirketin ortakları adına Varlık Barışı kapsamına giren varlıkları 18.05.2018 tarihinden önce yetkili kuruluşlarca düzenlenen bir vekalet veya temsil sözleşmesine istinaden değerlendirmeye yetkili olanların, bu tarih itibarıyla sahip oldukları ve yurtdışında bulunan varlıklarının, şirket adına bildirim veya beyana konu edilmesi mümkündür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar