İşin sırrı: Batırılamayacak kadar borçlu olmak

Ülkeyi yönetenlerin, ülkede kriz miriz yok söylemlerine karşılık; konkordato taleplerinin rekor kırdığı, borçluların borçlarını yeniden yapılandırmak için banka önlerinde kuyruk...

Ülkeyi yönetenlerin, ülkede kriz miriz yok söylemlerine karşılık; konkordato taleplerinin rekor kırdığı, borçluların borçlarını yeniden yapılandırmak için banka önlerinde kuyruk oluşturduğu bir dönemdeyiz. Borçlu kişi ve kurumların; bankalara, finansal kiralama şirketlerine, faktoring şirketlerine ve finansman şirketlerine olan kredi borçlarına ilişkin yeniden yapılandırılma yönetmelikleri çıkarılıyor ve çerçeve anlaşma, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca onaylanarak yürürlüğe giriyor. ADALETSİZLİK HER YERDE… Bu yılın başlarında, Türkiye’nin en önemli 7 grubu toplam 23.5 milyar dolarlık borçlarını yapılandırmak üzere, bankaların kapısını çaldı. İlgili grupların borç tutarının yüksekliğini dikkate alan bankalar; bu kadar alacağın üzerine çizgi çekemeyecekleri için, kerhen bu borçları 9 yıla varan vadelerde yeniden yapılandırdılar.
Yapılandırma kuyruğuna, bu 7 grubun yapılandırma yaptığını gören ve zor durumda bulunan şirketler de dâhil oldu. Ancak, küçük bir sorun vardı. Bu grup, bankalara çok fazla söz geçiremiyordu. Bunun üzerine, hükümet devreye girdi ve ‘’Finansal Sektöre Olan Borçların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Yönetmelik’’ çıkardı. Daha sonra, Türkiye Bankalar Birliği tarafından bu yönetmelik uyarınca hazırlanan “Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması” banka ve diğer finans kuruluşları tarafından imzalandı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca onaylanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; nakit ve gayri nakit borç toplamı 100 Milyon TL’nin üzerinde olan borçlular, yapılandırmadan faydalanabilecek.
100 milyon TL’nin altında finansal sektöre borcu olanlar, ne yapacaklar? Bu sorunun cevabını, hep birlikte bulalım…
Her şeyden önce, borcunuz 15 milyondan (gayri nakdi riskler ile birlikte 25 Milyon TL) çok 100 milyondan az ise, finansal sektör ile kıran kırana bir mücadele sizi bekliyor.
Peki, 15 milyonun altında borcu olanlar için ne yapıldı? Bu gruptaki borçlular içinde, Bankal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar