Paramız pul tahvilimiz çöp

Son 3 haftadır ABD-Türkiye gerilimi sonrasında döviz kurlarının bir günde %25’lik artışlara ulaşmasıyla birlikte, ülkemiz bütün dünyada tekrar gündem olmayı başardı. Türkiye’ye...

Son 3 haftadır ABD-Türkiye gerilimi sonrasında döviz kurlarının bir günde %25’lik artışlara ulaşmasıyla birlikte, ülkemiz bütün dünyada tekrar gündem olmayı başardı. Türkiye’ye borç verenler, Türkiye’yle iş yapanlar, Türkiye bu krizden nasıl çıkar konusunda görüşlerini ifade ederken, uluslararası derecelendirme kuruluşları da ülkemize son darbeyi vurmak ister gibi, cuma günü alelacele Türkiye’nin notunu düşürdüler ve önümüzdeki ekonomik tabloya ilişkin karamsar bir resim ortaya koydular.

Hükümetin örtülü bir şekilde faizleri yükseltmesine ve alınan birçok önleme rağmen, dövizin ateşinin düşmediği bir dönemde, kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı değerlendirmeleri dış güçlerin sözcülerinin bizi bağlamayan görüşleri şeklinde mi, yoksa tespitlerinde gerçeklik payı var mı yok mu gözüyle değerlendirmek bizlere bağlı. İki derecelendirme kuruluşunun yaptığı değerlendirmeyi ana başlıklarla aşağıda dikkatinize sunuyorum.

Standard & Poor, Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunun “BB”den “BB-”ye, yerli para cinsinden notunun “BB”dan “BB”ye düşürdü ve görünümünü “durağan” olarak teyit etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar