Kripto için çember daralıyor

Geçtiğimiz yılın sonlarında bitcoin hem fiyatı hem de popülerliğiyle dünyada zirve yapmıştı. O dönemlerde, Fransa Maliye Bakanı gelecek G20 zirvesinde bitcoin konusunun masaya yatırılmasını...

Geçtiğimiz yılın sonlarında bitcoin hem fiyatı hem de popülerliğiyle dünyada zirve yapmıştı. O dönemlerde, Fransa Maliye Bakanı gelecek G20 zirvesinde bitcoin konusunun masaya yatırılmasını önermişti.

Geçtiğimiz günlerde Arjantin’de gerçekleşen G20 zirvesinin, ana gündem maddelerinden biri olan kripto paralar, Finansal İstikrar Kurulu tarafından olumsuz tepki aldı. Tüketici ve yatırımcıları koruma odaklı bir politika güdülmesi gerektiğini savunan FSB, kripto para piyasasının; paralardaki fiyat dalgalanmaları, ICO’ların (Dijital Para Arzı) artışı, kripto paraların ödemelerde ve kurumsal alanlarda kullanım potansiyeli gibi konuların yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Merkez bankası başkanları da  kripto paralar ve suç, yatırımcı ilişkisine, bu paraların dünya ekonomisi üzerindeki etkilerini daha ayrıntılı incelemek gerektiğini öne sürdüler. Toplantının sonunda kripto para düzenlemeleri için temmuz ayının sonuna kadar üye ülkeler bu konuyla ilgili önerilerini sunacaklar ancak, bu sunum somut ve çok özel öneriler içermek zorunda. Tabii ki zirvedeki tüm ülkeler aynı fikirde değil. Fransa ve Almanya, kripto paraların yatırımcılar için önemli bir risk teşkil edebileceğini belirtirken, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, kripto varlıkların, şu anda küresel finansal istikrar için tehlike arz etmediğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her şey bitti, sıra borsa kazançlarında mı? 01 Aralık 2023 | 317 Okunma Torba yasa teklifi: Hep kasa kazanır 27 Kasım 2023 | 296 Okunma Nüfusun yüzde 21’i sosyal yardımla geçiniyor 24 Kasım 2023 | 134 Okunma Gecikme zammı oranının yükseltilmesi vergi tahsilatını artırmaz 20 Kasım 2023 | 93 Okunma Vergiler, giderlere yetişemiyor 17 Kasım 2023 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar