Yalan haber operasyondur

Gazetecilik okullarının alfabesi 5N 1K’dır. Yani bir haberde ‘Ne, Nerede, Nasıl, Ne Zaman, Niçin ve Kim’ sorularının cevabı olmalıdır.

Birisi eksik olursa o haber değildir, eksiğin tamamlanması istenir. Tamamlanamıyorsa çöpe atılır. “Saray’a yakın” bir haber kaynağı Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan’ı arayıp, “Sana müthiş bir haber vereceğim. Bomba gibi bir haber” demiş!

9 Kasım günü CHP’li çok önemli bir isim Saray’a, Erdoğan’ın huzuruna çıkmış, Erdoğan da CHP’li isme, “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir. Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum!” şeklinde sözler söylemiş. Rahmi Turan, “Saray’a yakın” kaynağının, Saray’a çıkan CHP’linin ismini de verdiğini ancak o CHP’li ismi aramasına rağmen ulaşamadığı için isim açıklamayacağını yazmış. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.355 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.431 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum