Yalan haber operasyondur

Gazetecilik okullarının alfabesi 5N 1K’dır. Yani bir haberde ‘Ne, Nerede, Nasıl, Ne Zaman, Niçin ve Kim’ sorularının cevabı olmalıdır.

Birisi eksik olursa o haber değildir, eksiğin tamamlanması istenir. Tamamlanamıyorsa çöpe atılır. “Saray’a yakın” bir haber kaynağı Sözcü Gazetesi köşe yazarı Rahmi Turan’ı arayıp, “Sana müthiş bir haber vereceğim. Bomba gibi bir haber” demiş!

9 Kasım günü CHP’li çok önemli bir isim Saray’a, Erdoğan’ın huzuruna çıkmış, Erdoğan da CHP’li isme, “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir. Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum!” şeklinde sözler söylemiş. Rahmi Turan, “Saray’a yakın” kaynağının, Saray’a çıkan CHP’linin ismini de verdiğini ancak o CHP’li ismi aramasına rağmen ulaşamadığı için isim açıklamayacağını yazmış. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.667 Okunma ‘Meczup’ Ekrem’in balyalardaki parmak izleri 15 Mart 2024 | 2.353 Okunma Buzdağının görünen kısmı: Kimin parası kimin cebinde belli değil 13 Mart 2024 | 2.839 Okunma Mossad ajanı FETÖ’cü polis Yazıcıoğlu suikastı itirafçısı çıktı 11 Mart 2024 | 3.078 Okunma Bir cümle “Tavşan Başkan” Özel ve İmamoğlu’nun maskesini düşürdü 08 Mart 2024 | 5.239 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum