Türkiye’ye karşı kurulan kimyasal tezgâh

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (02.11.2022)''Türkiye’ye karşı kurulan kimyasal tezgâh'' başlıklı yazısı.

Türkiye, ABD ve Avrupa ülkelerinin destekleyip koruduğu ve silah verip finanse ettiği PKK terör örgütünü Irak ve Suriye’de de köşeye sıkıştırdıkça, uluslararası hale getirilen “kimyasal silah” iftira operasyonu ile karşı karşıya kaldı.

Korkarım bu tür iftiralar hem derinleşecek hem de çeşitlenecek gibi görünüyor.

HDP ve Selahattin Demirtaş gibi PKK sözcülerinin rolünü anlatmaya gerek yok ama bunun için siyasetçi, akademisyen, dernek, vakıf ve gazeteci gibi yurtiçindeki etki ajanlarını bol bol kullanacaklar.

Maalesef bu kez de onurlu Türk hekimlerinin adını kullanan bir meslek örgütünün adı bu kirli kampanyaya katıldı. TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı daha önce olduğu gibi PKK’nın başlattığı bu kirli operasyonda da piyon oldu. Nasıl olduğunu Fincancı’nın 26 Ekim’de Ankara Emniyet’inde, 27 Ekim’de Ankara Savcılığı’nda alınan ifadeleri ile anlatayım:

17 EKİM 2022

Şebnem Korur Fincancı, Rosa Luxemburg isimli insan hakları alanında faaliyet yürüten vakfın cezaevi ve sağlık üzerine düzenlemiş olduğu panele konuşmacı olarak katılmak üzere 17 Ekim 2022 günü Almanya’ya gittiğini söylüyor.

18 EKİM 2022

İfadesine göre Fincancı, 18 Ekim 2022 günü, dünyanın her yerinden üyesi bulunan IPPNW (Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler) isimli gruptan arkadaşları ile Almanya’da bir araya geldiğinde, bu grubun Irak’ın kuzeyinde kimyasal iddiaları ile ilgili araştırma yapmak üzere bölgeye gittiklerini ve konuya ilişkin olarak IPPNW tarafından bir rapor hazırlandığını öğreniyor. Nerenin vatandaşı olduğunu bilmediği ve o ortamda tanıştığı bir meslektaşı bir video gösteriyor. Fincancı, PKK’nın kanalı Medya Haber’e bağlanmadan önce video hakkında böyle bilgisi oluyor. Kendisine gösterilen görüntülerin IPPNW’nun hazırlamış olduğu raporda da yer alan görüntüler olduğunu ve Irak’ın kuzeyinde çekildiğini öğreniyor.

19 EKİM 2022

Almanya’da, kim olduğunu bilmediği ancak telefonunda arama kayıtlı bulunan bir numaradan, bir şahıs tarafından aranıyor. Arayan kişi, Fincancı’nın, milliyetini ve kimliğini bilmediği IPPNW içerisinde faaliyet yürüten hekim arkadaşının izlettiği video hakkında röportaj yapmak istediğini bildiriyor. Görüştüğü kişi “Konuya dair görüntüleri daha öncesinde izlemiş miydiniz?” diye sorduğunda “İzledim” cevabını veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 646 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 151 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.547 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.087 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar