Trump’a verilen PKK/PYD raporu

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a YPG ile ilgili bir mektup göndermiş.Mattis, YPG'ye verilen silah ve teçhizatın fotoğraflı envanterinin tutulduğunu ve IŞİD ile mücadele sonrası geri...

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a YPG ile ilgili bir mektup göndermiş.

Mattis, YPG'ye verilen silah ve teçhizatın fotoğraflı envanterinin tutulduğunu ve IŞİD ile mücadele sonrası geri alınacağını ifade etmiş. IŞİD ile mücadelenin kaç yıl süreceği öngörülemezken Mattis bir türlü asıl meseleye gelmemiş anlaşılan.

ABD yönetimi PYD/YPG’nin terör örgütü PKK’nın uzantısı olduğunu bir türlü kabul etmiyor. Bir gün gelip kullandıkları silahın kendilerini de vuracağını öngöremiyorlar; tıpkı El Kaide gibi. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan son ABD gezisinde ABD Başkanı Trump’a PKK/PYD ilgili bir rapor verdi. Polis Akademisi tarafından Bayram Ali Soner, Ömer Aslan ve Hasan Kıyıcı imzasıyla yayınlanan rapor, “PKK’nın Bölgesel Terör Ağı Yapılanması” isimi taşıyor. PKK’yı terör örgütü olarak tanıyan ama uzantısı PYD/YPG ile işbirliği yapan ABD’ye yönelik uyarılar da içeriyor.

Raporda PKK’nın stratejisi şöyle anlatılıyor: “Terör ağı yapılanma stratejisi, örgütün yetkilerini ve etki alanını tamamen kollarına devretmesi anlamına gelmemektedir. El-Kaide’nin Usame Bin Ladin’in 2011 yılında öldürülmesinin ardından merkezi yapısının önemini kısmen korumaya devam etmesi gibi, PKK örneğinde de halen çok 6 güçlü bir ‘PKK merkezi’ bulunmaktadır”.

Tarihi uyarı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.830 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.155 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.392 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.639 Okunma “Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.981 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar