Terörün kiri artık üzerinizde: Madem yalan, terör bağlantılı 120 kişiyi neden işten çıkardınız?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (28.11.2022)''Terörün kiri artık üzerinizde: Madem yalan, terör bağlantılı 120 kişiyi neden işten çıkardınız?'' başlıklı yazısı.

Bu köşede, 29 Aralık 2021 günü yayınlanan “Teröristlerin kiri daha fazla bulaşmadan” başlıklı yazım şu cümle ile başlıyordu; “Terör örgütü PKK ile ilişkili DİAYDER (Din Âlimleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Demeği) isimli oluşumla ilgili iddianame, genel olarak CHP’nin, özel olarak ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun terör örgütünün siyasi kolu HDP ile girdiği ilişkinin ne tür tehlikelere yol açacağını gösteriyor.

Yerel seçimlerde olduğu gibi 2023’te de sandığa giderken kendisini HDP’nin desteğine muhtaç hisseden CHP, her tavizi vermeye hazır. PKK Sözcüsü Demirtaş’ı savunmak, HDP’nin PKK ile ilişkisini görmezden gelmek, terörün adını ‘Kürt sorunu’ koymak derken, PKK ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin İBB’ye işe alınmasına kadar her şeyi yaptılar.

Atatürk’ün kurduğu partinin Kılıçdaroğlu ve adamları tarafından düşürüldüğü hal içler acısı.”

İBB’DEN SALTIK’IN BAŞINI YAKTILAR

Bu yazımdan sonra iki şey oldu; ağustos ayında PKK terör örgütü ile hiçbir ilgisi olmadığı halde sadece idari olarak sorumlu olduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık hakkında, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) terör örgütü PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla “terör örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.356 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.431 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar