Terör saldırısının mesajları ve fitne terörü

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Terör saldırısının mesajları ve fitne terörü' başlıklı yazısını kaleme aldı. Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın giriş kapısı önünde dün saldırı girişiminde bulunan iki PKK’lı teröristten birisi kendisini havaya uçurdu diğeri de kahraman polislerimiz...

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın giriş kapısı önünde dün saldırı girişiminde bulunan iki PKK’lı teröristten birisi kendisini havaya uçurdu diğeri de kahraman polislerimiz tarafından olay yerinde etkisiz hale getirildi.

PKK/KCK tarafından üstlenilen saldırı girişimi zamanı, yapıldığı yer, teröristlerin üzerlerindeki silahlar tek tek analiz yapmayı gerektirecek cinsten.

Ancak her şeyden önce şunu söylemek gerekiyor. Bu saldırı, arkasında emperyalist güçlerin olduğu PKK terör örgütünün tüm Türkiye’ye, Türk devletine ve Türk milletine saldırısıdır. Herkesin buna odaklanması ve terör gerçeğini tartışması gerekiyor.

Ancak her terör saldırısında olduğu gibi, kutuplaşma ve algı operasyonları ortalığa saçıldı.

En son 13 Kasım 2022 günü İstiklal Caddesi’nde yapılan bombalı saldırıda olduğu gibi yine kamplaşma ve algı operasyonları birbirini kovaladı.

Bazı kesimler terör saldırısı üzerinden birbirlerine karşı algı operasyonu çekerken, işin ilginç tarafı PKK terörü hiç umurlarında olmayan kesimler de bu tartışmalara da dahil oldu.

Bu saldırıyı planlayan PKK’lı teröristlerin amaçlarından biri şiddet yoluyla korku yayıp propagandasını yapmak ise diğeri de bu tartışmaya yol açmak olmalı.

İNCE PLANLANMIŞ SALDIRI GİRİŞİMİ

Saldırı girişimi bu yönüyle de ince planlanmış. Sadece zamanı ve yeri değil yöntemi ile de mesaj verilmeye çalışılmış gibi. Daha önce kiralık araç kullanan teröristler bu kez Kayseri’de iki yıllık evli veteriner Mikail Bozloğan’ı şehit edip gasp ettikleri ticari aracını saldırıda kullandılar. Böylece şüphe uyandırmadan Ankara sokaklarında dolaşarak saldırı yapacakları noktaya ulaştılar. Bu da terör örgütünün, alınan önlemlere karşı yeni ve kanlı yöntemlere başvurduğunu gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.821 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.393 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.442 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar