Terör örgütü PKK’nın HDP, CHP, İYİ Parti’ye çizdiği perspektif

Belgede, bununla ilgili “çok iyi bir zemin” oluştuğu, hatta CHP’nin TV kanallarında bile bu mitinglerin duyuru ve reklamının yapıldığı hatırlatılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı bir konuşmada, terör örgütü PKK’nın 2023 seçimlerine giderken HDP’ye çizdiği perspektife ilişkin bir belgenin 15 gün önce güvenlik güçlerinin eline geçtiğini açıkladı.

Bakan Soylu, “Bugüne kadar bir kez terörü lanetlemeyen, terör örgütüyle kol kola gezen, elimizde PKK terör örgütünün HDP’ye 15 gün önce gönderdiği belge var. Nasıl davranacağını, hangi adımları atacağını, siyaseti nasıl yapacağını, PKK’ya nerede bağlı olacağını ifade eden bir talimat metni. Yukarıdan aşağı yazmışlar talimat metnini. Kılıçdaroğlu, Akşener, siz belki kendi koltuğunuz uğruna, sizi kandırdıkları, pişpişledikleri koltuğunuz uğruna bu milletin özgürlüğünü ve hürriyetini bir kenara bırakırsınız ama şehitlerimiz, sizin yakanızı ve bu millet sizin yakanızı bırakmaz.”dedi.

İSTİHBARAT, TESPİT ETTİ

Güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından ele geçirilen belgede, HDP’nin CHP ve İyi Parti ile ilişkisinin de nasıl olması gerektiği anlatılıyor. PKK’nın HDP’ye direktifinde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 522 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 103 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.545 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.086 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar