TAK’ın yerini HRE mi aldı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (18.11.2022)''TAK’ın yerini HRE mi aldı'' başlıklı yazısı.

PKK ve FETÖ’cüler dışında “etki ajanlığı” yapan siyasetçiler ve bazı gazetecilerin, PKK/PYD/YPG’nin İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırısındaki rolünü karartma girişimi ilginç bir hal alıyor.

Bunda iki amaçları var: Birincisi işbirliği yaptıkları HDP’yi bu tartışmanın dışında tutmak, ikincisi ise PKK/PYD/YPG’yi destekleyen Amerika Birleşik Devletleri’nin sorumluluğunu perdelemek.

ETKİ AJANLARI DEVREDE

Saldırıyı gerçekleştiren terörist kadının itirafları ve kısa sürede ortaya çıkan delillere rağmen etki ajanlarının yalan ve düzmece iddialarla komplo teorilerine dayanarak; bunu hükümete yarayan bir eylem olarak tanımlamaları ardından da PKK/PYD/YPG’yi değil de Türkiye’nin Suriye‘de desteklediği grupları suçlamaları da bundan kaynaklanıyor.

Sivillere yönelik hiçbir eylemi üstlenmeyen PKK/PYD/YPG’nin bu kez de saldırının sorumluluğunu üstlenmemesi ile aynı amaca hizmet ediyorlar.

Rus medyasının önde gelen dijital gazetelerinden NEWS.RU’da Kirill Semyonov isimli bir analist bu konuyla alakalı ilginç bir yazı kaleme almış.

PKK ve YPG’nin açıklamalarını kafa karıştırıcı strateji ürünü olduğunu yazan Kirill Semyonov, “PKK ve YPG açıklamasının kendisi önemli değil ancak dünya kamuoyunun kafasını karıştırmak ve kendisini bağımsız bir yapı olarak konumlandıran ve ABD’nin ısrarla terör örgütü olmadığını iddia ettiği YPG’nin üzerindeki şüpheleri ortadan kaldırmak için inkâra dayalı açıklamalar yapılmış olabilir” şeklinde değerlendirme yapmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 712 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 152 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.548 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.088 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar