Tabanı ‘Rezalet’ Ortası ‘Dalalet’ Tavanı ‘İcazet’

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (05.09.2022)''Tabanı ‘Rezalet’ Ortası ‘Dalalet’ Tavanı ‘İcazet’'' başlıklı yazısı.

Bir zamanlar FETÖ için, tabanı “ibadet”, ortası “ticaret”, tavanı “ihanet” üçlemesi yapılırdı. Son çıkan sapık ilişkiler sonucunda buna şu üçleme eklendi; FETÖ’nün tabanı “rezalet”, ortası sapkınlık yani “dalalet”, tavanı da “icazet”. Yani sapıklığa onay.

Fetullahçı Terör Örgütü içinde kadınlara yönelik taciz, baskı ve tehdit konusundaki yazılarımdan sonra bu konudan uzak durmaya çalışsam da gayrimeşru ilişkilere zorlanan örgüt üyelerinin sesleri beni bırakmıyor. Yazılarım hem mağdurlar hem de bu ahlaksızlığı yapan örgüt yöneticileri üzerinde etkili oldu. Her skandalda olduğu gibi üzerini örtmeye çalışan örgüt üyelerinin tek derdi, konuyu benim gündeme taşımam. Tacize, baskıya, tehdide sessiz kalan FETÖ üyeleri, “Nedim Şener’e malzeme oldunuz” diye mağdurların üzerinde baskı kurup susturuyorlar.

Sadece bilgi ve ihbar gelmiyor, sosyal medya mecralarında kendi aralarındaki yazışmalar FETÖ’nün tam bir çürüme içinde olduğunu gösteriyor.

YÖNETİMİN KONTROLÜ ZAYIFLADI

17/25 Aralık operasyonları ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışına kaçan FETÖ yöneticilerinin örgüt üyeleri üzerindeki kontrolünün zamanla azalması, FETÖ elebaşının sağlık durumunun kötüleşmesi ve örgütün bölünme sürecine girmesi bu olayların yaşanmasında temel faktör olarak görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 210 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.396 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.552 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar