Süleymancılar o listede neden yok

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (14.12.2022)''Süleymancılar o listede neden yok'' başlıklı yazısı.

Cumhuriyet Halk Partili Yıldırım Kaya, TBMM’deki konuşması sırasında üzerinde tarikat, cemaat, dernek ve vakıfların ismi yazılı kartonet ile çıkarak, “MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz” dedi.

Önce şunu belirtmeliyim: Elbette elde bir liste ile suçun şahsiliğini bir kenara bırakıp adı verilen tüm kurum ve kuruluşları taciz ve tecavüzle suçlamak yanlış. Ama eğer Yıldırım Kaya’nın adını verdiği; yurtlarında çocuklara taciz ve tecavüz edilen ve buna göz yuman, engellemeyen hangi tarikat, cemaat, vakıf ve dernek varsa devletin ilgili kurumları acil önlemleri almalı ve bu insanlık suçunu engellemeli.

TBMM KOMİSYONU ARAŞTIRMALI

Milli Eğitim Bakanlığı da vakit geçirmeden o protokolleri gözden geçirip iptal etmeli. Bunun için bir dakika bile beklenmemeli. Son yaşanan olay nedeniyle kurulacak TBMM Araştırma Komisyonu, geniş açıdan bakarak bu konunun da üzerinde durmalı.

Yıldırım Kaya’nın TBMM kürsüsünden gösterdiği kartonette ismi yazılı tarikat, cemaat, dernek ve vakıflar şunlardı: “Anadolu Gençlik Derneği, İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Erenköy Cemaati , Menzil Cemaati, İlim Yayma Cemiyeti, Nakşibendiler, Birlik Vakfı, Tügva,Türgev, Ensar, Hayrat.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 648 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 151 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.547 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.087 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar