Suç kimin?

Ne denmişti; “Büyükçekmece’de sahte seçmen kaydı var, Maltepe’de hile yapıldı, kısıtlı seçmenler oy kullandı, akıl sağlığı yerinde olmayanlara oy kullandırıldı, Fetulahçı Terör Örgütü seçime hile kattı….”

Günlerce bunlar tartışıldı. Bu maddelerden bazıları da AK Parti’nin ve MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali için Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun temelini oluşturdu, seçimin iptali ve yenilenmesi istendi. İddialardan biri vardı ki, tamamen Yüksek Seçim Kurulu’nun görev, yetki ve sorumluluğu altında olan; sandık kurulu başkan ve üyelerinin atanmasıyla ilgiliydi.

YSK’ya yapılan iptal başvurusunda, İstanbul’daki 62 bin 560 sandık başkanı ve memur üyesinin yasaya aykırı biçimde 19 bin 623’ünün kamu görevlisi olmayan kişiler arasından belirlendiği iddia edilmişti. YSK, günlerdir kamuoyunda tartışılan iddialara değil tam da kendi görev ve sorumluluk alanındaki bir konuya dayanarak İstanbul seçimlerini iptal etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 210 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.396 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.552 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar