Sözde İBB adayı Demirtaş ve Pekeke’nin oyuncakları

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Sözde İBB adayı Demirtaş ve Pekeke’nin oyuncakları' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Adı, HEP, DEP, ÖZDEP, HADEP, DEHAP, DTP, BDP, HDP, YSP, HEDEP, DEM olsa da ortada bir siyasi parti değil terör örgütü PKK vardır.

Partinin başında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar, Tuncer Bakırhan adı olsa da gerçek sahibi Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Bese Hozat, Sabri Ok gibi PKK’lı teröristlerdir.

Siyasetçiyim diye ortada dolaşanların tamamı PKK terör örgütünün oyuncaklarıdır. Ne yazık ki buna Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da dahil oldu.

En kötüsü PKK terör örgütü 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi, 14 Mayıs 2023 seçim sürecinde 6’lı Masa’ya yaptığı gibi, 2024 yerel seçimlerinde ana muhalefet partisi CHP’nin politikalarına da yön verebiliyor olması.

HER ŞEY İMAMOĞLU İÇİN�

Ekrem İmamoğlu adına CHP’de “Tavşan Başkan” olarak görev yapan Özgür Özel yönetimi tüm dikkatini İmamoğlu’nun yeniden seçilmesine verdiği, hatta başarısını da buna bağladığı için PKK/DEM’in Başak Demirtaş şantajına boyun eğecek noktaya geldi. Aylar önce adı geçtiğinde İBB Başkanlığı seçiminde aday olmayacağını açıklamış olan Başak Demirtaş’ın adı bir anda ortaya atılıverdi. Defalarca söyledim; Başak Demirtaş sadece PKK/DEM’in CHP’ye karşı kullandığı bir şantaj aracıydı. Son sözü sadece PKK terör örgütü söyler...

Öyle de oldu.

Oysa siyasetçi rolü oynayan Başak Demirtaş 21 Ocak günü eşi ile cezaevinde yaptığı görüşmeden sonra sözde İBB adaylığını şu sözlerle açıklamıştı: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz.”

CHP’DE PANİK�

Şantaj aracı Demirtaş’ın açıklaması CHP kanadında büyük bir panik yarattı. PKK/DEM’in İstanbul’da iki ya da üç, Mersin’de iki ilçeyi istediği ve bunun için pazarlık yaptığı konuşuldu. CHP tıpkı 2019 seçimlerindeki gibi bir destek isterken, PKK/DEM özellikle İstanbul’da en az Esenyurt ve Adalar ilçesinin kendilerine bırakılmasını istiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 3.368 Okunma FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.700 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 757 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.835 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.400 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar