Soykırımcı İsrail ve ABD’den tarihin en kanlı, en çirkin, en kısa ömürlü yalanı

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Soykırımcı İsrail ve ABD’den tarihin en kanlı, en çirkin, en kısa ömürlü yalanı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Amerika Birleşik Devletleri eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, 5 Şubat 2003’te BM Güvenlik Konseyi’nde, Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğu yalanını söyleyerek Irak’ın işgalinin zeminini hazırlamıştı.

Bu yalanla Irak işgal edildi; yüzbinlerce insan hayatını, milyonlarca insan evini kaybetti. Irak’ın varlıkları çalındı, ABD’liler Iraklıları işkence ile öldürdü, Saddam Hüseyin de asıldı. Powell, 2005’de ABC televizyonuna verdiği röportajda, kimyasal silah iddiasının yalan olduğunu itiraf ederek, iki yıl önce BM’de yaptığı konuşma için “Kariyerimde utanç duyduğum kara bir leke” dedi.

Powell’in konuşmasına dayanak olan yalanların sahibi Iraklı Refid Ahmed Elvan el Cenabi de, Powell’ın o konuşmayı yaparken iddiaların yalan olduğunu bildiğini açıkladı.

YALANLARLA İŞGAL PLANI

ABD’nin, Irak’ta “kimyasal silah” yalanı ile başlayan Ortadoğu’yu işgal planı, Suriye’de “DEAŞ ile mücadele” yalanı ile devam ediyor. Bu kez kullandığı yalan ise “DEAŞ ile mücadele”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.821 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.393 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.442 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar