Sızıyorlar, yakalanınca itirafçı oluyorlar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (11.04.2022)''Sızıyorlar, yakalanınca itirafçı oluyorlar'' başlıklı yazısı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, FETÖ’nün kripto haberleşme sistemi Bylock konusundaki incelemeleri çok ilginç sonuçlar vermeye devam ediyor.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Bylock bilgileri üzerinden yapılan incelemede, siyasi parti teşkilatlarına sızan FETÖ mensupları belirlendi. Bunlardan iki örnek vereceğim, birisi örgüt talimatıyla AKP’ye sızan Yusuf Coşkun, diğeri de CHP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılığı da yapmış olan parti üyesi Mehmet Emin İlbey...

Önce Yusuf Coşkun’un 22 Mart 2022 günü verdiği ifadeye göz atalım:

“2015 yılı içerisinde Hasan Hüseyin Şen isimli kişi bana ve Abbas Em’e, Ak Parti içerisinden bilgi alabilmek için bir projelerinin olduğunu, gençlik kollarına girmemizi, toplantılarda ne konuşulduğu hakkında bilgileri kendisine iletmemizi ve sadece Abbas Em ve benim kalacağım bir ev olacağını, bu evde kalabileceğimizi söylemişti.

Biz de bu teklifi kabul ettik. Hasan Hüseyin Şen’in bizi seçmesinin sebebini ise örgüt içerisinde aktif rol almadığımız, çok fazla tanınmamamız, sosyo-ekonomik durumumuzun iyi olması, ailemizin örgüt ile bağlantılı olmaması olarak belirtilmişti.

Siyasal bilimlerde okuduğumdan dolayı siyasi partilerde bulunmam çok zor olmuyordu. İlk başlarda Sütlüce’de bulunan AK Parti İl Başkanlığı Siyasal Bilimler Departmanı’na CV ile başvurdum, Arapça ve İngilizce yabancı dilim olduğu için beni il teşkilatına kolaylıkla kabul etmişlerdi. AK Parti İl Teşkilatı Gençlik Kolları’nın haftalık toplantılarına gitmeye başladım. Konuşulanları Bylock programı üzerinden Orhan isimli kişiye bildirirdim. 4-5 ay sonra Hasan Hüseyin ŞEN, AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilatı’na gidip neler konuşulduğu hakkında bilgi almamı istemişti. Konuşulan konuları yine Bylock programından Hasan Hüseyin Şen, Orhan veya Halil İbrahim isimli kişilere yazardım.

MHP VE HDP’YE DE SIZDILAR

AK Parti gibi CHP, MHP ve HDP içerisinde de görevlendirdikleri bizim gibi üniversite öğrencilerinin olduğunu Hasan Hüseyin Şen’den duymuştum... Benim bir alt dönemimde siyasal bilimlerde okuyan Mehmet Emin İlbeyli isimli kişiyi de görmüştüm, Hasan Hüseyin Şen’e bu kişiyi sorduğumda bana CHP Gençlik Kolları’nda bizim gibi görev yaptığını belirtmişti ancak kod ismini bilmiyorum.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.208 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.428 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar