Sarıkoca: Kanıtlansın kafama sıkarım

15 Temmuz darbesinden sonra gözaltına alınan FETÖ imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılması ile ilgili suçlanan Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca dün gazeteye geldi ve sorularımı...

15 Temmuz darbesinden sonra gözaltına alınan FETÖ imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılması ile ilgili suçlanan Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca dün gazeteye geldi ve sorularımı yanıtladı.

■ Adil Öksüz’ün MİT ajanı sizin de aslında MİT görevlisi olarak onun serbest kalmasında rolünüz olduğu iddia edildi. Adil Öksüz’ün 18 Temmuz günü serbest bırakılmasında rolünüz oldu mu?

A.İ.S: MİT ile hiçbir ilişkim yok hiçbir zaman da olmadı. Adil Öksüz’ün serbest kalmasına ilişkin benimle ilgili tek bir kanıt ortaya çıksın, yargılanmayı beklemeden kendi kafama sıkarım. Ben 2011’de FETÖ’nün kumpasına maruz kalmış birisiyim.

■ İfadenizde “Darbe gecesi 03.00’ten sonra Kahramankazan ilçesinde belediye başkanıyla darbeye karşı ne yapabiliriz diye çalıştık” demişsiniz ama o gece Antalya Belek’tesiniz, telefonunuz saat 04.00’te Konya’dan sinyal veriyor.

A.İ.S: Antalya’ya Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile Cumhurbaşkanlığı’nın desteklediği futbol turnuvası için gittik. Darbe haberini aldıktan sonra gece Ankara’ya doğru yola çıktık. Sabah vardık.“03.00’te Kazan’daydım” demedim, olsa olsa ifadeye yanlış girmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.390 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.552 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar