Ricky Martin’den Jeremy Rifkin’e; Kılıçdaroğlu’nun küreselcilere mesajı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (05.12.2022)''Ricky Martin’den Jeremy Rifkin’e; Kılıçdaroğlu’nun küreselcilere mesajı'' başlıklı yazısı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İkinci Yüzyıla Çağrı” toplantısında ekonomi ve sosyal kuramcı Amerikalı yazar Jeremy Rifkin’in başdanışmanı olduğunu açıklaması ile aklıma Deniz Baykal’ın 1998 yılındaki CHP kurultayına Ricky Martin şarkısı eşliğinde girişi geldi.

Yöntem, isim, içerik farklı olsa da Baykal’ın Ricky Martin’in şarkısı eşliğinde delegelerin karşısına çıkmasıyla, Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıla Çağrı” gibi iddialı bir toplantıda Amerikalı Rifkin’i başdanışman olarak açıklayıp ABD’den görüntülü bağlanarak konuşması, amaç ve sonuç ile yarattığı tartışma itibarıyla birbirine çok benziyordu.

DÖNÜŞÜM MESAJI

Baykal gibi Kılıçdaroğlu’nun adımı da geçirdiği dönüşümü, değişimi anlatmak ve farklı kitlelerle bağ kurmak için atılmış adımlardı. Ama Baykal’ın imaj çalışması sadece bir şarkı ile sınırlı kaldı. Kılıçdaroğlu’nun değişim ve dönüşüm konusunda attığı adımlar çok daha “radikal”. Bu toplantıyla Kılıçdaroğlu, CHP’nin artık ulusalcı değil, küreselci olduğunu ilan etti. “Küreselci” derken, “evrensel düşünmek” değil, “küresel güçlerin adamı olmak”tan söz ediyorum. Kılıçdaroğlu’nun oynadığı rol tam olarak bu...

ATATÜRK’Ü MASKE OLARAK KULLANIYOR

Bakmayın konuşmasında Atatürk’ten bahsetmesine; o sadece dönüşüme tepki gösterecek partililere karşı bir perdeleme çabası. PKK’nın siyasi kolu HDP ile işbirliği yapıp eleştiriler üzerine, “Biz Kuvayımilliyeciyiz, Atatürk’ün kurduğu partiyiz” demesi gibi bir şey.

BIDEN’IN 2019’DAKİ MESAJI

Aslında ne olduğunu anlamak için 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ABD Başkanı Obama’nın yardımcısı olan şimdiki başkan Biden’ın, 2019 yılı aralık ayında New York Times editörleri ile yaptığı söyleşide, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözlerini hatırlamak gerekiyor. Biden, Erdoğan’a bedel ödeteceklerini, bu kez darbe ile değil, muhalefeti destekleyerek bunu yapacaklarını söylemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘tuğla’ kampanyası balyaların örtüsü mü 29 Mart 2024 | 495 Okunma ‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.863 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.169 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.393 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.640 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar