‘Renklendirilmiş’ cezalandırılmış, kaçarken yakalanan FETÖ’cü hâkim nasıl serbest kalır?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (12.12.2022)'' ‘Renklendirilmiş’ cezalandırılmış, kaçarken yakalanan FETÖ’cü hâkim nasıl serbest kalır?'' başlıklı yazısı.

Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadeleyi üç safhaya ayırmak gerekli. Birincisi; Emniyet, Jandarma ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yürüttüğü araştırma ve incelemeler. İkincisi; savcılıkların açtığı soruşturma ve davalar. Üçüncüsünü ise yargılama sonucu mahkemelerin verdiği kararlar olarak görmek gerekiyor.

Üç alanda da mücadele devam ediyor ancak bugünlerde en çok tartıştığımız ve en tehlikeli gelişmelerin yaşandığı alan mahkemeler.

Birinci derece mahkemelerin verdiği tartışmalı kararlara, Yargıtay, Danıştay gibi yüksek yargının bazı tartışmalı kararları ekleniyor.

Bunda da iyi ya da kötü niyetli tutumlar etkili olabilir.

Ama yargının asıl sorunu şu; yargı bir yanıyla FETÖ ile mücadele ederken diğer yandan içerisinde FETÖ unsurlarını barındırıyor.

YARGIDAKİ 1000 FETÖ’CÜ NE OLDU?

Bundan tam bir yıl önce 2021 yılı eylül ayında gazetelerde yayınlanan bir haberden bir cümle paylaşayım:

“FETÖ’cü hâkim ve savcıların örgüt hücre evlerinde telefonlarını kapatıp bir araya gelen, sınav soruları verilerek yargıya sızan 1000 isim, başsavcılıklarca HSK’ya bildirildi. 400’ünün soruşturması HSK Teftiş Kurulu’nda devam ederken, 600 hâkim ve savcının dosyası ihraç istemiyle HSK Genel Kurulu’na geldi.”

Emniyet’in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da özellikle “ankesörlü/sabit hatlar” üzerinden iletişim kurduğunu tespit ettiği FETÖ mensubu 1000 hâkim ve savcıdan bugüne kadar kaçı hakkında işlem yapıldı, kaçı ihraç edildi, bilen var mı?

Tecrübesizlik, özensizlik bir yana, içerisinde FETÖ’cülerin bulunduğu yargının FETÖ ile mücadelesi de işte bu kadar oluyor.

‘RENKLENDİRİLMİŞ’ FETÖ’CÜLER

Yargı içindeki FETÖ’cüleri de şöyle kategorize edebiliriz: Birincisi, “ankesörlü/sabit hat kullanan”, ifadelerde adı geçen, örgüt irtibat ve iltisakı olduğu halde görevini sürdürenler; ikincisi, FETÖ irtibat ve iltisakı açığa çıkıp KHK ile ihraç edildiği halde hatalı değerlendirme ve kararla görevlerine iade edilenler; üçüncüsü ve en önemlisi, “Renklendirilmiş” olanlar.

Bilmeyenler ya da unutanlar için “Renklendirme” nedir, onu hatırlatayım. Özellikle 17/25 Aralık 2013 operasyonlarını, hükümeti “yargı operasyonuyla” devirme girişimine çeviren FETÖ’cüler, “milliyetçi”, “muhafazakâr”, “solcu”, “Atatürkçü”, “başka tarikat ve cemaat mehsubu” kimliklerine bürünerek FETÖ’cülere karşı oluşumların ve grupların içerisine sızdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.390 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 728 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.552 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.651 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar