PKK/HDP-YSP-HEDEP ile CHP ‘milliyetçi’ AKP, MHP, İYİ Parti vatan haini, öyle mi?

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'PKK/HDP-YSP-HEDEP ile CHP ‘milliyetçi’ AKP, MHP, İYİ Parti vatan haini, öyle mi?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

14 Mayıs seçimlerinde PKK’nın siyasi kolu HDP ile işbirliği yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belli ki 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de aynı yolu izleyecek.

Bunun için 2020’de “Evet” oyu kullandığı Irak ve Suriye tezkeresine, 2021’de olduğu gibi “Hayır” oyu vereceklerini açıkladı. Dediğini yaptı, TBMM’deki tüm partiler tezkereye “evet” derken, CHP’liler PKK’nın siyasi kolu YSP ile “hayır” oyu verdiler. Tezkere 357 oyla kabul edildi. 

2021’de AKP, MHP ve İYİ Parti oylarıyla TBMM’den çıkan tezkerenin süresi ay sonunda doluyor. Bu nedenle TBMM’ye yeni tezkere yollandı. Türkiye’nin Irak ve Suriye’de DEAŞ, PKK/YPG ve diğer terör örgütleriyle mücadelesi için gerekli tezkere dün TBMM gündemine alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki haftadır yaptığı grup konuşmalarında tezkereye “Hayır” diyeceklerini açıkladı.

Ancak bunu yaparken tezkereye “Evet” oyu veren AKP, MHP ve İYİ Parti başta olmak diğer partiler hakkında ‘vatana ihanete’ varan suçlamalarda bulundu.

MHP’YE ‘MİLLİYETÇİLİK’ DERSİ!

Kılıçdaroğlu öyle gülünçleşiyor ki; PKK’nın siyasi kolu ile işbirliğini sürdürmek adına tezkereye “Hayır” derken, “Evet” oyu verecek olan MHP’yi milliyetçi olmamakla suçlayabiliyor.

Kılıçdaroğlu, geçen hafta tezkere konusunda şunları söylemişti: “Önümüzde bir tezkere var, ‘Terörle mücadele edeceğiz’ diyorlar. Hiçbir zaman terörle mücadelenin karşısında olmadık. Elbetteki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye ‘evet’ deriz; ama anlamadığım bir şey var. ‘Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması.’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.821 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.393 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.442 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar