PKK/HDP pazarlığa başladı

Hürriyet Gazetesi Nedim Şener'in bugünkü (22.06.2022)''PKK/HDP pazarlığa başladı'' başlıklı yazısı.

Terör örgütü PKK’nın siyasi şubesi HDP, önce kimlerin aday olamayacağını belirledi, şimdi de pazarlığa başladı.

Hatırlayacaksınız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığı konusunda HDP’li Ahmet Türk, “Aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum” demişti. Ardından HDP’nin Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel de “Bizim görüşümüz nettir ona dair. Ahmet Türk aslında bu konuda çok sade konuşmuştu” diyerek elbirliği ile Mansur Yavaş’ın üzerini çizmişlerdi.

MANSUR YAVAŞ UNUTULDU

Bilmiyorum farkında mısınız, bu açıklamalardan sonra yaklaşık iki üç haftadır kimse Mansur Yavaş’ın adaylığı hakkında konuşmuyor. Oysa anketçiler, gazeteciler tüm araştırmalarda adı en önde çıkan aday olarak Yavaş’tan söz ediyordu. Ama HDP hepsinin sesini kısmayı başardı.

Sadece Yavaş değil Akşener’in adaylığına da sıcak bakmayacaklarına ve oy vermeyeceklerine dair işaretler vererek kimlerin cumhurbaşkanı adayı olamayacağını belirlemiş oldular.

Geriye kamuoyunda adı en çok konuşulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı İmamoğlu kaldı. Ahmet Türk dün yine devreye girerek bir anlamda pazarlığı açtı.

BÖLMEYİ PAZARLIĞA AÇTILAR

Diğer HDP’li belediyelerde olduğu gibi terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık ettiği için başında olduğu Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanan Ahmet Türk, hem 6’lı masaya ayar verdi hem de taleplerini şöyle sıraladı:

“- 6 parti bir masanın etrafında toplanmış ve iktidarı değiştirmeye çalışıyorlar. Ancak iktidara geldiklerinde Türkiye’nin sorunlarını nasıl çözeceklerine dair projelerini bilmek istiyoruz. İktidar olduklarında Kürt sorununun çözümü konusunda CHP ile İYİ Parti ya da Demokrat Parti aynı mı düşünecek?

- Yüzde 13 oyu olan bir parti neden altılı masanın içinde yer almıyor?

HDP’yle aralarındaki mesafeyi koruyorlar, peki kimden korkuyorlar? Mesele budur. Şimdiden korkuyorsanız yarın bütün bu meseleleri nasıl çözeceksiniz? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 3 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.360 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.431 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar