PKK/HDP ile her türlü ilişki insanlık suçudur

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (07.11.2022)''PKK/HDP ile her türlü ilişki insanlık suçudur'' başlıklı yazısı.

Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK kaynaklı olarak uluslararası bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya. Terör örgütü PKK’ya ait internet sitelerinde, 17 Ekim’de yayınlanan yeni bir bilançoya göre “Son altı ayda en az 2 bin 476 kez yasaklı bomba ve kimyasal silah kullanıldığı” yalanı paylaşıldı.

Hemen ardından PKK’nın siyasi kolu HDP devreye girdi ve TBMM’de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması isteğiyle konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı da PKK’nın yayın organına bağlanarak kimyasal silah kullanıldığı iftirasına ortak oldu. Sözlerinden dolayı da tutuklandı.

PKK sözcüsü Selahattin Demirtaş da hapishaneden avukatları aracılığıyla, konunun araştırılmasını ve TBMM’deki muhalefetin buna sessiz kalmaması gerektiği mesajını paylaştı. Daha da ileri giderek, buna sessiz kalınmasının suça ortak olmak anlamına geldiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu iftiraları atanlar için şu ifadeleri kullandı: “Silahlı Kuvvetlerimizin bugüne kadar kimyasal silah kullanmak gibi bir taksiratı yoktur. Attığı bütün adımları uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa bu çerçevede atmıştır ve bu çerçevede atmaya da devam edecektir. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır. Ordumuza hep attıkları çamur budur. Çamur at, tutmazsa iz bırakır diye düşünüyorlar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.510 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.368 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.433 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar