Oyuna devam...

CHP son yerel seçimlerde İP ile “Millet İttifakı” adıyla yan yana geldi. Bu ittifakın bir de gayri resmi ortağı vardı; HDP… CHP, İP ve dışarıdan da HDP’nin desteği ile ittifak kurarak istediği sonucu almıştı.

Elbette, yasal partilerin resmi ve gayri resmi bir ittifak içinde olması son derece normal. Anormal olan, HDP dışında diğer partilerin bu dayanışmayı reddeden gülünç halleri. CHP’liler ve İP’liler, HDP ile ittifak kurmadıklarını söyleseler de ortak adayı desteklemekten tutun, bazı illerde aday çıkartmamaya kadar varan ittifak çalışması istedikleri sonucu verdi. Dediğim gibi bu durum gayet normal, gülünç olan bunu reddedenlerin düştüğü hal. Ancak aradan geçen altı ay içinde çok önemli gelişmeler oldu. İP sözcüleri resmi ittifak ortağı CHP’yi, HDP ile ilişkisinin biçiminden dolayı eleştirdiler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 648 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 151 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.547 Okunma FETÖ’yü bitirmezseniz FETÖ sizi bitirir 08 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Bakanlık 7 ay önce uyarmış Göz göre göre kriz ve kaos 05 Nisan 2024 | 3.087 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum