O açıklamanın peşine düştüm; tehlike büyük mü?

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı geçen hafta yaptığı bir yazılı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı;

“15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimini Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızdırıldığı ve birebir/ 2-3’lü gruplar halinde örgütsel olarak “öğretmen” tabir edilen sivil unsurlara bağlılık yoluyla, birbirini tanımayan hücreler şeklinde örgütlendiği mensuplarına terör örgütü lideri Gülen ve örgütün sözde TSK sorumlusu “Namık” kod adlı Adil Öksüz tarafından aşağıya doğru silsile yoluyla bir kısım hücrelere talimat verilmesi ve örgüt mensubu asker şahısların fiilen katılması yoluyla gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış ve halen deşifre edilmeyen mensuplarının sayıca darbe girişimine katılanlara oranla daha fazla olduğu, bu yönüyle terör örgütünün devletimizin Anayasal düzeni ve bekası için halen en büyük tehlikeyi ihtiva ettiği açıktır.”

Darbecilerde ankesör

Bu cümlenin peşine düştüm. Zaman zaman yapılan araştırma ve soruşturmalara yönelik yazılar yazıyor rakamlar veriyorum. Peki bu açıklama neyi ifade ediyor? Edindiğim bilgilere göre, FETÖ’nün “öğretmen” olan sivil imamlarının Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki örgüt üyeleri ile sabit hatlarla görüşme bilgilerine yönelik “ankesörlü hat” incelemeleri son hızla sürdürülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.187 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.362 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.431 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar