Netanyahu’nun Arap liderleri tehdidi ve 15 Temmuz FETÖ darbesinde İsrail rolü

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Netanyahu’nun Arap liderleri tehdidi ve 15 Temmuz FETÖ darbesinde İsrail rolü' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Gazze’de soykırıma girişen İsrail Başbakanı Netanyahu, tepki göstermesinler diye bölgedeki Müslüman ülkelerin liderlerini şöyle seslenmişti: “Arap liderlere şunu söylüyorum; çıkarlarınızı, iktidarınızı korumak istiyorsanız tek bir şey yapmalısınız: Sessiz kalın!”

Tehdit, Arap ülkelerine, Arap ülkelerindeki halka değil doğrudan ülkeyi yöneten liderlere, onların şahsi çıkar ve iktidarlarına yönelikti.

Netahyahu, Arap liderlerin, İsrail’in yaptığı soykırıma karşı harekete geçme veya bir operasyon olasılığına karşı bir tehdit savurmadı, sadece katliamlara “sessiz kalın” dedi.

Yani, muhalefet edilmeden tam mutabakat sağlanmış ortak bir kınama dahi yapamayan Arap liderlerden Gazze’deki soykırıma sözlü olarak dahi tepki verilmemesini istedi.

YAPTIRIMA 4 LİDERDEN RET 

10 milyona yakın nüfusu olan İsrail, tamamına yakını petrol zengini olan ve nüfusu 500 milyonu bulan Arap liderlere tehdidinden istediği sonucu da aldı. 11-12 Kasım günlerinde Riyad’da yapılan Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısında; petrol ambargosu, İsrail uçaklarının Arap hava sahasına girememesi, tüm ilişkilerin dondurulması gibi maddelerin yer aldığı öneri Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fas ve Bahreyn tarafından reddedildi. Şahsi “iktidarlarını” ve “çıkarlarını” kaybetmek istemeyen liderler, Gazze’deki soykırıma karşı tek bir adım atmazken kelimenin tam anlamıyla da sessiz kalmayı tercih ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.821 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.393 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.442 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar