‘Namus, şeref’ sözü ve Özgür Özel

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta '‘Namus, şeref’ sözü ve Özgür Özel' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP’nin seçimlerde aday belirleme konusundaki önseçim kuralı yerine Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki veren tüzük değişikliği, 10 Mart 2018 yılında yapılan kurultayda kabul edilmişti.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş’ın aktardığına göre, 10 Mart 2018 günü yapılan kurultayda 900 delege buna itiraz ederek “önseçimin kaldırılmaması” yönünde oy kullandı.

Ancak yönetim bundan memnun olmadı; oy sayımı beş kez tekrarlandı ve 900 delegenin oyu Yarkadaş’ın deyimiyle “hile ve hurda” ile 400’e kadar düşürüldü.

Milletvekili Necati Yılmaz delegelerin önseçim kuralının kaldırılmasını istemediğini söyleyince, Kılıçdaroğlu tepkileri dikkate alarak tüzükte ilgili değişiklik maddesinin geri çekilmesini istedi.

Bu kez devreye Özgür Özel girdi ve Kılıçdaroğlu’na, “Hayır efendim, önseçim oyuncağını bunların elinden alacağız” dedi. O günlerde üstü örtülen bu konular, CHP’nin son 4 Kasım kurultay sürecinde ekranlarda canlı yayınlarda konuşuldu.

MAHALLESİNDE DELEGE BİLE OLAMADI

CHP Kurultay’ı öncesi ve sonrası ile çok ilginçti. 2010’dan beri CHP’nin başında olan Kılıçdaroğlu,12 kez seçim kaybedince bir anda ne kadar başarısız olduğunu gören kitle 13 yıl sonra uyandı ve istifasını istedi. Dahası, 13 yılda 12 seçim yenilgisinde başaktörlerden birisi olan ve memleketi Manisa’da, 2009 ve 2014’te iki kez aday olmasına rağmen belediye başkanı seçilemeyen, mahallesinde delege seçilecek oyu dahi alamayan Özgür Özel, “değişim” diyerek Kılıçdaroğlu’na rakip oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun maddi manevi çabasıyla da CHP Genel Başkanı koltuğuna oturdu.

İşin daha tuhafı, Kemal Kılıçraroğlu’nun kaybettiği 12 seçimde sorumluluğu olan isimlerden Özgür Özel, son seçimlerden sonra CHP Genel Başkanlığı’na aday olunca aklına bir anda önseçim geldi.

VAAT BROŞÜRDE KALDI

Adaylık sürecinde hazırladığı broşürde, kendisinin de görev yaptığı dönemde parti yönetiminin önseçim konusundaki tutumunu şu sözlerle eleştirdi: “Partimizde karar alma ve aday belirleme süreçleri neredeyse tamamen merkezilesmiş, üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek önseçim terk edilmiştir.”

Özgür Özel, aynı broşürde çok net bir vaatte bulundu: “Milletvekili, belediye başkan ve meclis üyeleri adayların belirlenmesinde önseçim temel olacaktır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.820 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.392 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.440 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 739 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar