MİT’ten seçim sonrası alan temizliği... PKK/YPG’nin infaz ekibini yerinde infaz ediyor

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bu hafta 'MİT’ten seçim sonrası alan temizliği... PKK/YPG’nin infaz ekibini yerinde infaz ediyor' başlıklı yazısını kaleme aldı. Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve 6’lı Masa’ya destek veren terör örgütü PKK, 14 Mayıs’a kadar sözde eylemsizlik kararı almıştı.

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve 6’lı Masa’ya destek veren terör örgütü PKK, 14 Mayıs’a kadar sözde eylemsizlik kararı almıştı.

Bu konudaki açıklamayı PKK/KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, 28 Mart 2023 günü şöyle duyurmuştu: “Seçim sürecinde güçlü bir mücadele yürütülür, bu mücadele büyütülürse bu faşist iktidar 14 Mayıs’ta yıkılacaktır. Türkiye halkları ve halkımız açısından tarihi bir seçim olduğunu dikkate alarak seçim süreci boyunca şehirlerde hiçbir askeri birimimiz herhangi bir eylem yapmayacak. Merkez karargâhımızın yaptığı çağrıyı hem gerilla gücümüz hem halkımız çok önemsemeli ve dikkate almalı.”

PKK, ARAPLARI KULLANIYOR

Ancak, 14 Mayıs’tan sonra 28 Mayıs’ta da PKK/HDP’nin de aday çıkarmayarak aktif olarak desteklediği 6’lı Masa ve Kılıçdaroğlu seçimi kaybedince, 13 Haziran’da saldırılarına yeniden başlayacağını duyurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.821 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.393 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.442 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar