MİT’in imha ettiği PKK’lı yönetici sayısı 100’ü geçti: ‘Teşkilat seni bulur’

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (07.10.2022)''MİT’in imha ettiği PKK’lı yönetici sayısı 100’ü geçti: ‘Teşkilat seni bulur’'' başlıklı yazısı.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın operasyonlarının anlatıldığı “Teşkilat” dizisinin bu sezon kullandığı alt başlık: “Teşkilat Seni Bulur”

Son dönemde MİT’in “PKK/KCK/YPG Yönetim Kadrolarına Yönelik İstihbari Operasyonlarını” bundan daha iyi anlatan başlık olamazdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri yurtiçindeki terörist hücrelerini, Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesindeki dağlarda terör yuvalarını yerle bir ederken, Milli İstihbarat Teşkilatı ise Irak ve Suriye’deki teröristleri tek tek bulup ya imha ediyor ya da Türkiye’ye getiriyor.

PKK’LILAR İÇİN GÜVENLİ YER YOK

Artık ne saklandıkları dağlardaki inleri ne de şehir merkezleri PKK/YPG’li teröristler için zannettikleri kadar güvenli. S

Terörist tehdit unsurları bulundukları yerde tespit edilip mevcut bilgilerle karşılaştırıldıktan sonra; takip, sinyal, uydu ve görüntü analizinin ardından hedef imha ediliyor. Terörle sınır ötesi operasyonda SİHA gibi teknoloji ürünleri yanında sahadaki operasyon birimleri etkili sonuç alıyor.

Bunun son örneği, PKK/YPG’li teröristlerin en güvenli yer olarak gördükleri, kendilerinin “Rojava” adını verdiği, Kobani dedikleri yerde Arapça ismi Ayn El Arap olan Türkçe adı Kamışlı’da “Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu Koçero Batman/Koçer Amed kod adlı” Hasan Demertaş’ın dün hassas bir operasyonla etkisiz hale getirilmesi oldu.

Terör örgütüne 2001 yılında katılan Demertaş, 2011 yılında, Tunceli/Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ve sivil bir taksicinin şehit edilmesi eylemlerine bizzat katılmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan ve uzun zamandır MİT hedef listesine olan Demertaş, Teşkilat’ın saha ajanlarından aldığı bilgiler sonrası Kobani kent merkezinde düzenlenen operasyonla öldürüldü.

HALEP’TE ‘HASSAS’ OPERASYON

Bundan bir hafta önce 29 Eylül günü de MİT’in, üç PKK’lı teröristi Türkiye’ye getirdiği duyuruldu. “Adnan Piro” kod adlı Ferhad Edemen, “Bahtiyar” kod adlı Ozan Tunç, “Çem Riha” kod adlı Mehmet Kaykır, Tel Rifat alanından hareket ederek Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde yakalandı. Yerel kaynaklarla işbirliği sonucu Afrin şehir merkezi girişinde Afrin-Azez karayolu üzerinde pusuda bekleyen MİT ekibi örgüt mensuplarını silah ve teçhizatları ile birlikte sağ olarak ele geçirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 935 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.404 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 737 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar