Midyedeki gizem

Marmara Adası Gündoğdu Köyü’ne yakın iki koyda yapılmak istenen midye çiftlikleri konusunu eşeledikçe altından tuhaf ilişkiler çıkıyor. Midye çiftlikleri için Engin Algan isimli şahıs...

Marmara Adası Gündoğdu Köyü’ne yakın iki koyda yapılmak istenen midye çiftlikleri konusunu eşeledikçe altından tuhaf ilişkiler çıkıyor.

Midye çiftlikleri için Engin Algan isimli şahıs Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izinleri alıyor ama henüz yetiştiricilik belgesine sahip olmadan çiftlikleri Ömer Görener’in ortağı olduğu Misya A.Ş’ye devretmek için devletten gizli bir anlaşma imzalıyor.

Misya ismini yeni duyuyorsunuz belki ama “Banvit” dersem bir çağrışım yapacaktır. Ömer Görener, iki yıl önce Banvit’i 279 milyon dolara yabancılara satan iş insanı olarak basına yansımıştı.

Şimdi de, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Hollanda’ya yerleşen Emel Yeşil Küçükçolak ile Misya A.Ş’de ortak. Emel Hanım “meşhur” bir iş insanı. Yeşil Kundura’nın sahibi 2008 yılında ölen Mustafa Yeşil’in kızı, kamuoyunun ismini yakından tanıdığı Engin Yeşil’in de kız kardeşi…

Neyse şimdi konumuz, Ömer Görener, Misya A.Ş ve midye çiftlikleri. Pazartesi günkü yazım üzerine, Ömer Görener’in ortağı olduğu Misya A.Ş.’den bir açıklama geldi. Misya A.Ş’den yapılmasına rağmen hiç bir hukuki bağı olmayan Engin Algan adına yapılmış bir açıklama.

Engin Algan’ın yazıda geçen 1.5 milyon TL teşvik almadığını vurguluyor. İyi de telefonda “Teşvik almam için benim çiftliği kurmam şart” diyen bizzat kendisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.356 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.431 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 738 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 153 Okunma Yargı PKK/HDP’yi kapatacağına yine bana ceza verdi 17 Nisan 2024 | 2.553 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar