Mahra Melin öldü: Sen, ben, biz suçluyuz

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (30.03.2022)''Mahra Melin öldü: Sen, ben, biz suçluyuz'' başlıklı yazısı.

10 yaşındaki Mahra Melin Pınar’a, 5 Mart’ta saat 10.00 sıralarında Antalya’nın Serik ilçesi, Belek Mahallesi’nde kaldırımda yürürken yol kenarındaki arazide dolaşan başıboş köpekler saldırdı.

Kaçmaya çalışırken yola çıkan Mahra’ya, İrfan Yayla’nın kullandığı 07 YBJ 06 plakalı kamyon çarptı. Sağ bacağı kamyonun ön tekerinin altında kalan Mahra, yaralandı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Mahra, 3.5 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı. Ertesi gün saat 01.00 sıralarında beyninin sol bölgesinde oluşan kararma nedeniyle ikinci kez ameliyat edilen Mahra’nın parçalanan sağ bacağı da diz üstünden kesildi. Ve Mahra, 23 günlük yoğun bakım mücadelesinden sonra hayatını kaybetti.

Her çocuk gibi bir hayvansever olan 10 yaşındaki Mahra’nın hayatını bu şekilde kaybetmesi karşısında ne söylenir, ailesinin acısını ne hafifletir ki...

HERKESE DÜŞEN GÖREV

Ama artık iktidar, muhalefet, yerel yönetimler(belediyeler), sivil toplum kuruluşları, medya, hayvanseverler, tüm yurttaşlar olarak elimizden, “Mekânı cennet olsun, Allah ailesine sabırlar versin” demekten fazlası gelmesi lazım.

Mahra’nın vefatı sonrası bir başsağlığı mesajı yayınlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, tweet’inde şunları yazdı: “Başıboş köpekler hem sokaktaki diğer canlar hem de insanımız için çok tehlikeli bir hal aldı. Artık bu konuda popülist politikalardan vazgeçmeli ve çözüm odaklı adımlar atılmalıdır.”

Karamollaoğlu, 23 Aralık 2021 günü de aynı konuda bir dizi tweet atmış ve “Sokaktaki köpeklerin yol açtığı dehşet haberlerine gün geçtikçe daha fazla tanık oluyoruz. Ne yazık ki bu konuda yerel yönetimler gerekli tedbirleri almadığı gibi kanunlar da bu tehlikelere karşı yetersiz kalıyor.

Gelecek 10 yılda sokak köpeklerinin sayısının 60 milyonu geçeceği belirtiliyor. Bu rakam ciddi bir güvenlik sorununu beraberinde getiriyor” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Bir balya da sen koy’ 27 Mart 2024 | 1.752 Okunma Özgür Özel para kulelerinde ‘sayman’ yalanını neden söyledi 25 Mart 2024 | 2.125 Okunma ‘Kafa kopartma’da tüm yollar İmamoğlu’na çıkarken o neden susuyor 22 Mart 2024 | 2.392 Okunma Mafya deyimiyle bunun adı ‘kafa kopartma’ 20 Mart 2024 | 2.639 Okunma “Musluktan su içiliyor” diye yalan söylüyor su içer gibi yalan söylüyor 18 Mart 2024 | 2.981 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar